A pápa búcsút vett Marchisano bíborostól

Ferenc pápa – 2014. július 30., szerda | 16:48

Francesco Marchisano bíboros temetési szertartását július 30-án reggel 8 órakor tartották a Szent Péter-bazilikában. A gyászmise végén Ferenc pápa elvégezte az utolsó búcsúvétel és az ajánlás szertartását – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

62 éves papi és 58 éves szentszéki szolgálatát mindig módszeresen és csöndben végezte – többek között így jellemezte a három napja elhunyt Francesco Marchisano bíborost temetési szertartásán Angelo Sodano bíboros, a bíborosi kollégium dékánja. Méltatásában felidézte a 85 éves korában elhunyt főpásztor hosszú vatikáni pályafutását, amelyet még XII. Piusz pápasága idején kezdett meg, és a Szent Péter-bazilika főpapjaként zárt. Marchisano bíboros II. János Pál idején – aki 2003-ban kreálta őt bíborossá – a Szentatya vatikánvárosi helynöke volt.

A Szent Péter-bazilikában bemutatott temetési gyászmise végén Ferenc pápa elvégezte az utolsó búcsúvétel és az ajánlás szertartását.

A gyászszertartáson részt vett Győriványi Gábor, Magyarország szentszéki nagykövete is, aki a Vatikáni Rádió műsorában méltatta Marchisano bíboros munkásságát, különös tekintettel magyarországi kapcsolataira.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria