A pápa részvéttávirata a strasbourgi merényletet követően

Ferenc pápa – 2018. december 13., csütörtök | 12:10

Ferenc pápa december 12-én, szerdán este Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával részvéttáviratot küldött Luc Ravel strasbourgi érseknek.

Szomorúsággal és aggodalommal fogadta a Szentatya a strasbourgi karácsonyi vásáron kedden este történt, több halálos áldozatot követelő merénylet hírét.

Ferenc pápa ismételten elítélte az ilyen jellegű cselekedeteket. Együttérzéséről és imádságáról biztosítja az érintetteket, az elhunytakat Isten irgalmasságába ajánlja; a vigasztalás jegyében Isten bőséges áldását kéri a merénylet elszenvedőire, a segítőkre és az egész francia népre.

* * *

A BBC tájékoztatása szerint két ember meghalt, egy áldozat az agyhalál állapotában van és több mint tizen megsebesültek a franciaországi Strasbourgban december 11-én, kedden este a karácsonyi vásár közelében történt lövöldözésben. Életbe léptették a biztonsági protokollt, lezárták az Európai Parlamentet, mozgósították a biztonsági szolgálatokat. A francia vádhatóság terrorcselekmény miatt indított vizsgálatot. Az elkövető, akit egy 29 éves férfiként azonosítottak, szökésben van.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria