A pápa újabb dekrétumok kihirdetését hagyta jóvá szenttéavatási ügyekben

Ferenc pápa – 2016. március 7., hétfő | 9:00

Ferenc pápa március 3-án délután magánkihallgatáson fogadta Angelo Amato SDB bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát. Az audiencián a pápa jóváhagyta négy csodás imameghallgatásra és nyolc hősies erények elismerésére vonatkozó dekrétum kihirdetését.


A csodás imameghallgatások egy spanyol rendalapító püspök, Boldog Manuel González García; egy olasz sarutlan kármelita szerzetesnő, a Szentháromságról nevezett Boldog Erzsébet (Elisabetta Catez); egy olasz kármelita, világi intézetalapító szerzetes pap, a Jézusról nevezett Boldog Maria-Eugenio és egy argentin lelkigyakorlatos központ alapítónője, Isten szolgálója María Antonia de Paz közbenjárására történtek.

A dekrétumok elismerik a keresztény erények hősies fokon való gyakorlását a következő olasz személyek esetében: Isten szolgái Stefano Ferranco szalézi érsek, rendalapító, Enrico Battista Stanislao Verjus misszionárius püspök, Giovanni Battista Quilici egyházmegyés pap, rendalapító, Bernardo Mattio plébános, Quirico Pignalberi minorita pap, továbbá Isten szolgálói Teodora Campostrini és Bianca Piccolomini Clementini rendalapító szerzetesnők. Az utolsó dekrétum pedig elismeri, hogy a spanyol szerzetesnő, Isten szolgálója Maria Nieves Sánchez y Fernández is hősies fokon gyakorolta a keresztény erényeket.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Minuto30.com

Magyar Kurír