A pápa hazatért Rómába Panamából

Ferenc pápa – 2019. január 28., hétfő | 15:35

A kolumbiai Avianca légitársaság Boeing 787-es repülőgépe, fedélzetén Ferenc pápával január 28-án, hétfőn 11 óra után pár perccel szállt le Róma Ciampino repülőterén. Az egyházfő 26. nemzetközi apostoli útja a 34. ifjúsági világtalálkozóhoz kapcsolódott.

A Panamavárosban felszálló repülőgép a 9500 kilométeres távolságot 11 óra alatt tette meg. Ferenc pápával együtt utazott számos újságíró, akik az utazás alatt kérdéseket tehettek fel a Szentatyának. A beszélgetés során szóba került többek között az abortusz, a cölibátus, a migráció, a visszaélések kérdésköre, illetve a pápa aggodalommal szólt a válságövezetekről, köztük Venezueláról is.

Ferenc pápa – a Vatikán felé – útba ejtette a Santa Maria Maggiore-bazilikát, ahol a Salus Populi Romani-kegykép előtt köszönetet mondott a Szűzanyának az apostoli látogatás sikeréért, és hálaképpen virágcsokrot helyezett az oltárra.

A kolumbiai Avianca légitársaság repülőgépe vasárnap éjfél után fél órával szállt fel Panamaváros Tocumen repülőteréről. Az indulás előtt Juan Carlos Varela Rodríguez panamai elnök és felesége a repülőtér várószalonjában pár perces magánbeszélgetést folytatott Ferenc pápával.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria