A Pápai Biblikus Bizottság közgyűlést tart áprilisban

Kitekintő – 2015. április 1., szerda | 16:34

Biblikus antropológai kérdések állnak majd a megbeszélések középpontjában a Pápai Biblikus Bizottság évi közgyűlésén, melyre április 13. és 17. között kerül sor Rómában, Gerhard Ludwig Müller bíboros, a Hittani Kongregáció prefektusa vezetésével. A Vatikáni Rádió híre.


A megbeszélések a Szent Márta-házban folynak majd Pietro Bovati jezsuita elnökletével.

A múlt évben a biblikus bizottság szakemberei A sugalmazás és a biblikus igazság. Az Ige, mely Istentől ered és Istenről szól a világ üdvözítésére témájával foglalkoztak, és annak anyagát könyvben is megjelentették. A bizottság ez alkalommal néhány biblikus antropológiai kérdésre keres választ. A tanácskozás célja, hogy a hit és a hívő ember azonosságát szolgáló érvek után most az emberre tekintsenek, mai mentalitását szem előtt tartva, mely arra indítja őt, hogy elvessen minden morális törvényt a szabadság és az igazság téves értelmezése jegyében.

A Pápai Biblikus Bizottság tagja, az ősszel kinevezett Martos Levente Balázs, a Győri Hittudományi Főiskola biblikusteológia-tanára (képünkön) is részt vesz a római megbeszéléseken, és tapasztalatairól nyilatkozik a Vatikáni Rádiónak.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria