A papi hivatásokért imádkoztak Tolnán – KÉPRIPORT

Hazai – 2018. április 24., kedd | 18:48

Udvardy György pécsi megyéspüspök celebrált szentmisét Tolnán április 22-én, a Jó Pásztor vasárnapján. A szentmise kezdetén a főpásztor elhelyezte Szent II. János Pál pápa ereklyéjét a templomban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Húsvét negyedik vasárnapján a papi hivatásokért imádkoznak a hívek. A Pécsi Egyházmegye papnövendékei ezen a hétvégén a szemináriumból hazatérve az egyházmegye plébániáin teljesítenek szolgálatot.

Udvardy György megyéspüspök Tolnán celebrált szentmisét a Jó Pásztor vasárnapján.

Homíliájában arra emlékeztetett, hogy a jó pásztor az, aki juhait tiszta vizű forráshoz, egészséges és biztonságos legelőre vezeti, aki óvja, védi a rábízottakat.

Jézus ebben mond újat, amikor magát nevezi a jó pásztornak. Ő nevükön szólítja az övéit, azaz mindent tud róluk. A történetben, amikor a pásztor, hátrahagyva juhait, az egy eltévedt után ered, hajlamosak vagyunk saját magunkat az ottmaradók között értelmezni. Ám ha felismerjük magunkban az eltévedt bárányt, hálásak leszünk, hogy Jézus visszavezet minket a többiekhez és életre kelt mindnyájunkat. Így kell hálát adnunk a papokért és az ébredő papi hivatásokért, akik a Jó Pásztorhoz vezetnek minket – emelte ki Udvardy György.

A szentmise kezdetén a püspök Ravasz Csaba plébánossal együtt helyezte el Szent II. János Pál ereklyéjét a Szűzanya mellékoltáránál. A plébános elmondta, a szent pápa halálának és szentté avatásának évfordulója is áprilisban van, ezért választották ezt az időpontot az ereklye elhelyezésére.

Az ereklyét Rózsa László tolnai születésű, de a Váci Egyházmegyében szolgáló állandó diakónus ajándékozta a templomnak, aki Mieczysław Mokrzycki lembergi érsekhez, Szent II. János Pál pápa egykori személyi titkárához fűződő régi barátsága révén jutott a relikviához. A hajereklye mellett annak certifikációját és a pápa képmását is elhelyezték a mellékoltáron.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Loósz Róbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria