A Pozsonyi Főegyházmegye Ifjúsági Bizottságának tagja lett Molnár Tamás magyar lelkipásztor

Külhoni – 2016. október 28., péntek | 15:54

Stanislav Zvolenský pozsonyi érsek-metropolita október 24-én kelt határozatában a Pozsonyi Főegyházmegye Ifjúsági Bizottságának tagjává nevezte ki Molnár Tamás pozsonyi magyar lelkipásztort, az érsekség helyettes bírósági helynökét.

A pozsonyi érsek a főegyházmegye magyar ifjúsági pasztorációjának koordinálásával és képviseletével bízta meg Molnár Tamást. Az ifjúsági bizottságban minden esperesi kerületet egy-egy pap képvisel. Stanislav Zvolenský eddig is figyelt arra, hogy a túlnyomórészt magyar anyanyelvű hívekből álló somorjai esperességben magyar pap képviselje az ifjúságpasztoráció ügyét, azonban újdonságnak számít, hogy külön feladatkört jelölt ki az érsekség egész területén élő vagy tanuló magyar ifjúság lelkiéletének ápolására, programjainak összehangolására, a hatékonyabb együttműködésre és a magyar ifjúság képviseletére.

A Pozsonyi Főegyházmegye területén szerveződő magyar nyelvű ifjúsági rendezvényekről az ifjusag.pozsonyifoegyhazmegye@gmail.com e-mail-címre várják az információkat, az egyes programokról pedig a közeljövőben induló honlapon fognak tájékoztatni.

Forrás: Pozsonyi Főegyházmegyei Hivatal

Fotó: Müller Marianne

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria