A Szalézi Család közép- és észak-európai megbízottai találkoztak Krakkóban

Megszentelt élet – 2017. október 23., hétfő | 14:00

A Közép- és Észak-Európa régióhoz tartozó szalézi tartományokból érkeztek a Szalézi Család megbízottai arra a találkozóra, amelyet október 5. és 8. között tartottak a krakkói szalézi szemináriumban.

A találkozón mintegy húsz küldött vett részt Eusebio Muñoz, a Szalézi Családért felelős megbízott és csapata vezetésével. Közöttük volt a Magyar Szalézi Tartományból Quadros Lytton, a volt növendékekért felelős megbízott és Kukuczka Robert, a magyar Don Bosco Önkéntesei (VDB — Don Bosco Volontáriák) asszisztense.

A találkozót Tadeusz Rozmus, a Közép- és Észak-Európa régió tanácsosa nyitotta meg, aki az életminőségről, a szalézi karizma gazdagságáról és jelentőségéről szólt, amely különböző életstílusokban, valamint a Szalézi Családban és a Szalézi Családért végzett szolgálatban nyilvánul meg.

A találkozó során a különböző országokból és tartományokból álló csoportok meséltek egymásnak jelenlegi helyzetükről, az egyes helyzetek gyönyörű és összetett valóságáról, de a nehézségekről is. Végül megbeszéléseket folytattak a Szalézi Család különböző csoportjainak jelenlegi állapotáról és az elképzelésekről, valamint a szaléziak szerepéről és felelősségéről.

Forrás és fotó: ANS-Krakkó/Szaléziak.HU

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria