A szalézi rendfőnök a békéért és Jemenben eltűnt rendtársáért kér imát

Megszentelt élet – 2016. március 25., péntek | 14:14

Ángel Fernández Artime szalézi rendfőnök videoüzenetet tett közzé, amelyben arra hívja az egész szalézi családot, hogy nagycsütörtökön, március 24-én imádkozzanak a békéért, és külön is Tom Uzhunnalil rendtársukért, akit március 4-én Jemenben elraboltak.

Nagycsütörtök kulcsfontosságú pillanata a liturgikus évnek. Nagycsütörtökön Jézus megalapította az Eucharisztiát és a papságot, megkezdte szenvedését, és teljesen átadta magát az Atya akaratának. Ezért az egyház mindig virrasztással és az intenzív ima pillanataival ünnepel ezen a napon.

Éppen ezért, nézve a sok szenvedést a világban, ahol „olyan sok különböző vallású és felekezetű ember igazi vértanúságot szenved”, Ángel Fernández Artime szalézi rendfőnök az ANS szalézi hírügynökség YouTube-csatornájára feltöltött videóban arra hív mindenkit, hogy szenteljen időt elmélyült imádságra nagycsütörtökön este, amikor elkísérjük Jézust a Getszemáni kertbe, a fájdalom és a magány útján”.

„Őszintén remélem, hogy a szalézi család az egész világon, és fiataljaink különböző helyeken és különböző időpontokban egyesülnek ebben az imában a békéért” – teszi hozzá a rendfőnök.

Az egész szalézi közösség nevében szólva „kifejezi közelségét és szolidaritását” Uzhunnalil atya családjának, biztosítva őket, hogy szorosan nyomon követi a fájdalmas ügyet, kérve az Urat, hogy adjon Tom atyának „mély békét, amelyet megtapasztalhat bízva az Úr Jézusban”.

A rendfőnök felhívása megtekinthető több mint húsz nyelven – köztük magyar felirattal is – az ANS YouTube-csatornáján.

Március 4-én fegyveresek lemészárolták a – Kalkuttai Teréz anya által alapított – Szeretet Misszionáriusai kongregáció négy tagját ádeni kolostorukban. A nővérek mellett a közösség tíz munkatársa is életét vesztette, de a kolostor főnöknője túlélte a terrortámadást. A nővérek közül kettő Ruandából, egy Indiából és egy Kenyából származott. A támadás után a fegyveresek magukkal hurcolták Tom Uzhunnalil indiai szalézi szerzetest, aki a kolostorban élt, és a rajtaütés perceiben a kápolnában imádkozott.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Videó: ANS Agenzia iNfo Salesiana

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria