A Szent Efrém Férfikar és a CEU zenekara ingyenes koncertet ad Budapesten

Kultúra – 2017. március 27., hétfő | 12:24

A Szent Efrém Férfikar és a Közép-európai Egyetem (CEU) zenekara, a Classicus Ensemble ingyenes koncertet ad március 28-án, kedden Budapesten, az egyetem épületében.

A Közép-európai Egyetem (Central European University) auditóriumában megvalósuló hangverseny első részében a kórus repertoárjából, a bizánci rítusú keresztény világ vokális zenei örökségéből szólal meg válogatás – közölték a szervezők az MTI-vel.

A második részben a közönség Tornyai Péter Dixit című, hét tételből álló művének ősbemutatóját hallhatja, amelyet a szerző Zétényi Tamás csellóművész és a Szent Efrém Férfikar számára írt. A zenemű librettója egymás mellé helyezi a teremtés hét napját és Jézus Krisztus utolsó hét szavát a kereszten, latinul, Szent Ágoston teológiai írásaira is utalva. A szóló cselló, a két szólista és a férfikar együtt különleges és egyedi hangzással szólaltatja meg a kompozíció transzcendentális témáját.

Az esten közreműködik Zétényi Tamás (cselló), Rajk Judit (alt), Kéringer László (tenor), a Szent Efrém Férfikar (művészeti vezető Bubnó Tamás) és Nevelő János (ütő). Vezényel Tornyai Péter.

Az ingyenes rendezvényre a rulli@ceu.edu e-mail-címen kell regisztrálni.

Forrás: MTI

Fotó: Szentefrem.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria