A Szent Miklós görögkatolikus székesegyház búcsúját ünnepelték Nyíregyházán – KÉPRIPORT

Hazai – 2016. december 7., szerda | 18:23

Keresztes Szilárd nyugalmazott püspök és Szocska A. Ábel apostoli kormányzó több görög- és római katolikus áldozópappal együtt végezte december 4-én, vasárnap a nyíregyházi Szent Miklós-székesegyház búcsúján a Szent Liturgiát. Az ünnepi körmenet után „Szent Miklós udvarába” várták a családokat.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A búcsúi Szent Liturgiát, majd a körmenetet Keresztes Szilárd nyugalmazott püspök vezette. Ezután Szocska A. Ábel apostoli kormányzó nyitotta meg „Szent Miklós udvarát”. Az ünnepségen Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés elnöke és Kicsák György parókus is köszöntötte a megjelenteket.

Az ünnepi színpadon egymást követték az előadások: a Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda fellépői énekekkel és versekkel készültek, a Szent Miklós Általános Iskola diákjai drámaelőadásukban a myrai püspök egyik legendáját dolgozták fel, a Sója Miklós Általános Iskola tanulói pedig hangszeres-énekes és zenés-táncos műsorukkal színesítették a programot.

A gyermekek előadásának végén a hittanoscsoport tagjai verseket szavaltak. A programsorozat zárásaként Dion Mariann előadóművész énekelt.

A búcsúi ünnepre megnyitott „Szent Miklós udvarán” az egyházközségek sátrainál különböző ételek és italok kóstolására, ajándéktárgyak vásárlására, ismerkedésre, beszélgetésre nyílt lehetőség.

Az udvar az együttlét örömén túl karitatív célokat is szolgált. A bevétellel a Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász tevékenységét támogatják, valamint egy nehéz helyzetben lévő családon segítenek.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria