A Szentek Ügyeinek Kongregációja szavazott Francesco Convertini szalézi szerzetes ügyéről

Megszentelt élet – 2017. január 12., csütörtök | 19:11

Január 10-én, a Szentek Ügyeinek Kongregációja rendes ülésén a bíborosok és a püspökök igenlő szavazatot adtak Isten Szolgája Francesco Convertini szalézi szerzetes, misszionárius ügyében, elismerve, hogy hősiesen gyakorolta a keresztény erényeket.

Francesco Convertini Bari megyében, Locorotondo község Papariello negyedében látta meg a napvilágot 1898. augusztus 29-én. Családja nagyon szegény volt, ezért már kicsi gyermekkorától kezdve dolgoznia kellett. Alig töltötte be tizennyolcadik életévét, amikor az első világháborúban behívták katonának, megsebesült és hadifogságba esett. Amikor hazaért, felismerve hivatását belépett a szalézi rendbe.

Miután Boldog Rinaldi Fülöp szalézi szerzetes kezéből átvette a missziós keresztet, Genovából Indiába indult. Tiszteletreméltó Stefano Ferrando novíciusa, valamint Louis Mathias érsek és Isten Szolgája Constantine Vendrame tanítványa volt.

Küldetésének helye Bengál volt, ahol számos barátra lelt, lelki gyermekei egyformán voltak tudatlanok és tanultak, gazdagok és szegények. Ő volt az egyetlen misszionárius, aki beléphetett egy hindu vagy muszlim házába. Folyamatosan járt faluról falura, lóháton, kerékpárral vagy gyalog, csak a hátizsákját vitte magával. Így találkozhatott sok emberrel, és beszélhetett nekik Krisztusról.

Muszlimok, hinduk és keresztények iránt egyaránt nyitott volt. Szerették és tisztelték mint a lelki élet mesterét. Odaadóan Szűz Máriának szentelte magát. 1976. február 11-én halt meg Krishnagarban. Halála pillanatának közeledtével így imádkozott: „Anyám, én még soha nem haragítottalak meg. Most segíts meg engem!”

Francesco Convertini képes volt számos irányban elterjeszteni az evangéliumi értékeket. Az irgalmasságot a konkrét testi és lelki cselekedetekben mutatta meg. Rendkívüli apostoli buzgalom jellemezte.

Forrás: Szaléziak.hu, Infoans.org

Fotó: Infoans.org

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria