A Szentlélek vezessen egységre – Rendhagyó esti ima Pannonhalmán a nemzeti összetartozás napján

Megszentelt élet – 2020. június 5., péntek | 15:20

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium június 4-én rendhagyó, videón közvetített esti elmélkedéssel és határokon átívelő Miatyánk imádsággal emlékezett a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójára.

Juhász-Laczik Albin OSB igazgató így fogalmazott: Pünkösd mindent megújító ünnepe után elérkeztünk nemzeti tragédiánk, Trianon századik évfordulójához. Hisszük, hogy a sebeinket begyógyítani, a reményünket növelni, a fájdalmunkat enyhíteni és mindent egységbe összefogni: erre egyedül Isten Szentlelke képes.

A szokásos esti imát a nemzeti összetartozás napján Simó Gáspár, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium csíkszeredai testvériskolájának lelkésze vezette, majd a Miatyánk előimádkozására határon túli pannonhalmi diákokat kértek fel.

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy idén Erdélyből, a Délvidékről, Ausztriából, a Felvidékről és Kárpátaljáról is vannak diákjaink. Így valóban egységben tudjuk kérni, hogy a Szentlélek vezesse hazánkat, a magyarokat, a Kárpát-medence népeit az igazi egységre, amelyet semmiféle határ szét nem bomlaszthat – hangsúlyozta Juhász-Laczik Albin OSB.

Az elmélkedés után Hortobágyi T. Cirill főapát mondott könyörgést, majd a diákok elmondták az Úr imádságát nemzetünkért.

Forrás, fotó és videó: Pannonhalmi Bencés Gimnázium

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria