A szerelem szentsége címmel nyitott szeminárium indul Nyíregyházán

Hazai – 2016. szeptember 23., péntek | 15:15

„A szerelem szentsége” címmel nyitott szemináriumot hirdetnek a nyíregyházi Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán, nem csak felsőoktatásban részt vevő hallgatóknak. Az előadók Obbágy László és Gyurkovics Miklós lesznek.


A házasság és a család az emberi életben egyszerre hétköznapian természetes és mégis titokzatosan összetett. Biológia és szerelem, társadalmi kötelezettség és szentség. A szemináriumon Obbágy László és Gyurkovics Miklós az ókeresztény világból feltárt örökségeket korunk emberének megközelítésével gondolják tovább.

A hallgatók egyrészt késő antik irodalmi forrásokkal ismerkedhetnek meg, másrészt pedig a megélt tapasztalatokat szövik össze a gyakorlati teológia talaján; ennek érdekében az előadások második fele személyes reflexiók kibontakoztatására ad alkalmat. A szeminárium elsősorban felsőoktatásban részt vevő hallgatóknak szól, azonban nem igényel előzetes teológiai tanulmányokat. Mindezekért a szervezők szívesen ajánlják bárkinek, akik a házasság témáját e nem hétköznapi módon szeretnék átelmélkedni.

A részt vevő házaspárok kiskorú gyermekeinek az előadások ideje alatt a főiskolán játékos foglalkoztatást biztosítanak.

A nyitott szeminárium nyolc délutánt (szerdánként 90 percet) vesz igénybe, az első előadás szeptember 28-án 17.30-kor kezdődik.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria