Szerzetesnővéreknél és Krakkó korábbi érsekénél tett látogatást Ferenc pápa

Ferenc pápa – 2016. július 28., csütörtök | 19:06

Július 28-án, csütörtökön reggel, úton a helikopterpálya felé, ahonnan Częstochowába indult, Ferenc pápa felkereste az érsekség közelében található kolostort, ahol a Mária Bemutatása Szüzeinek Kongregációja nevet viselő rend szerzetesnői élnek.

Az intézményben a pápa érkezésekor jelen volt az apácák által vezetett iskola ötven diáklánya is. A látogatás során a Szentatya imádkozott a rendalapító nővér (Zofia Czeska-Maciejowska) kápolnájában. Ferenc pápa aláírta a vendégkönyvet, és egy rövid üzenetet is hagyott: „Köszönetet mondok értékes szolgálatotokért, megáldalak benneteket, és buzdítalak nevelési missziótok folytatására: szeretettel vessétek el a jóság, a szépség és az igazság magvait, amelyeket Isten vet el az új nemzedékekben.”

A szerzetesnőknél tett látogatása után a pápa egy krakkói kórházban felkereste Franciszek Antoni Macharski bíborost, a város korábbi érsekét, aki súlyos betegségben szenved. Macharski bíboros követte Karol Wojtyłát, a későbbi II. János Pál pápát Krakkó püspöki székében.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria