A szívünk fiatal, tele van lelkesedéssel – Ifi papi találkozót tartottak Kaposváron

Hazai – 2018. április 17., kedd | 16:26

A kaposvár-donneri Szent Kereszt-plébánián találkoztak április 16-án a Kaposvári Egyházmegye fiatalabb korosztályhoz tartozó papjai. A közös szentmise főcelebránsa Varga László megyéspüspök volt.

„A szívünk fiatal, tele van lelkesedéssel!” – köszöntötte a főpásztor az egybegyűlteket. Prédikációjában az evangélium hirdetéséről, illetve az Isten dicsőítésében rejlő erőről beszélt.

Hogyan lehet bennünk több erő, több bátorság? – tette fel a kérdést a püspök. Majd így felelt: A dicsőítésben és az imádásban hatalmas erő rejlik, amikor azért dicsőítem, imádom Istent, mert ő az Isten. Nem a kéréseimet sorolom, hanem ott állok előtte, és imádom. Ha pedig teljes szívemből dicsőítek, akkor kész vagyok megtenni azt, ami ebből következik.

Készek vagyunk-e jelentéktelenné tenni magunkat? Amíg nagyon fontosak vagyunk magunk számára, amíg arra figyelünk, mit értünk el, miket tettünk, addig eltakarjuk Istent. Nem látják meg őt az emberek, csak minket látnak, akik megpróbáljuk közvetíteni őt. Neki növekednie kell az életünkben, nekünk pedig egyre kisebbé kell válnunk – buzdított Varga László. – Ha erre törekszünk, akkor a Szentlélek ereje és hatalma akadály nélkül be tud tölteni bennünket.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria