A Szombathelyi Egyházmegye fiataljainak találkozója Zalaegerszegen

Hazai – 2015. április 1., szerda | 16:05

Március 28-án, szombaton került sor a Szombathelyi Egyházmegye ifjúsági találkozójára Zalaegerszegen. A rendezvényen a megszentelt élet évéhez is kapcsolódóan lehetőség nyílt különböző rendi szerzetesekkel való találkozásra is – adja hírül a Szombathelyi Egyházmegye honlapja.

A Szombathelyi Egyházmegye Ifjúsági Bizottsága minden évben találkozóra várja az egyházmegye fiataljait a Szent II. János Pál pápa által kezdeményezett virágvasárnapi ifjúsági napokhoz kapcsolódóan.

Az egyházmegyében erre a rendezvényre mindig a virágvasárnapot megelőző szombaton kerül sor más-más településen. Idén a zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium adott otthont a találkozónak, amelyre közel ötszáz fiatal érkezett az egész egyházmegyéből. Az idei összejövetel különlegessége az volt, hogy az ifjúsági bizottság az egyházmegyében működő szerzetesrendek képviselőivel közösen készítette elő és koordinálta a programokat, tekintettel a megszentelt élet évére.

A találkozó során a fiatalok közelebbről megismerkedhettek a szerzetesekkel, mindennapjaikkal és tevékenységükkel. Szár Gyula Gergely premontrei rendi szerzetes bevezető előadása után pódiumbeszélgetés keretében nyerhettek betekintést a résztvevők több szerzetes életébe. A színes programban volt például szerzetesi torpedó, előadások, kézműves-foglalkozások, szentségimádás. Ebéd után került sor a móri fiatalokból és kapucinus szerzetesekből álló Forró Cappuccino együttes koncertjére.

A nap püspöki szentmisével zárult, Veres András megyéspüspök arra biztatta a fiatalokat Ferenc pápa hozzájuk intézett ifjúsági világnapi üzenete alapján, hogy merjenek boldogok lenni, merjék és akarják a boldogságot közösségben megtapasztalni. Kiváló alkalom volt ez a szombati nap a szerzetesek és a fiatalok közti találkozásra, beszélgetésekre és a találkozás örömének közös megélésére.

Fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria