A településen született lelkipásztorokkal ünneplik Fertőszentmiklóson a fatimai centenáriumot

Hazai – 2017. május 29., hétfő | 9:07

A fertőszentmiklósi Szent Miklós-egyházközség a fatimai Mária-jelenések 100. évfordulóján május 13-tól október 13-ig havi engesztelő szentmisére és gyertyás körmenetre hívja a híveket a fertőszentmiklósi Szeredi-kápolnához. A szertartásokat Fertőszentmiklósról származó lelkipásztorok vezetik.


Németh István plébános meghívására a Fertőszentmiklósról származó lelkipásztorok celebrálják minden hónap 13-án az ünnepi szentmiséket.

Az első fatimai engesztelő szentmisére május 13-án Fodróczy László iváni plébánost hívták meg, aki szentbeszédében felidézte a száz évvel ezelőtt történt jelenéseket, és megemlékezett a három gyermekről, Lúciáról, Ferencről és Jácintáról. Történeti áttekintést adott az elmúlt száz év eseményeiről, kiemelve XII. Piusz pápát, aki 1942-ben az egész világot felajánlotta Szűz Máriának, valamint Szent II. János Pál pápát, aki 1982. május 13-án látogatott el Fatimába, és az emberiséget ajánlotta fel Szűz Máriának. László atya prédikációjában saját, Fatimában megélt élményeit is megosztotta a hívekkel, és buzdította őket a Szűzanya tiszteletére.

A június 13-i szentmisét Brezina Balázs kónyi plébános, a július 13-it Ternyák Csaba egri érsek, az augusztus 13-it Bors Imre abdai plébános, a szeptember 13-it Németh István fertőszentmiklósi plébános, az október 13-i szentmisét pedig Németh Attila sopron-kertvárosi plébános mutatja majd be.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria