A váci székesegyházban tartotta diplomaosztó ünnepségét az Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Hazai – 2018. július 11., szerda | 12:24

Június 29-én a váci székesegyházban tartották az Apor Vilmos Katolikus Főiskola diplomaátadó ünnepségét, amelyen kétszázharminc végzős hallgató vehette át oklevelét.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Bevezetőjében Beer Miklós váci megyéspüspök a hivatásgyakorlásról beszélt, és a két főapostol, Szent Péter és Pál ünnepnapja kapcsán az ő életpéldájukon keresztül világított rá a hit fontosságára, a jézusi tanításra és a leglényegesebbre: az örök élet kenyerének fontosságára. A főpásztor kiemelte Szent Péter – „Az örök élet igéi nálad vannak. Mi tudjuk, hisszük, hogy te vagy Krisztus” – és Szent Pál – „Tudom, kinek hittem, és biztos vagyok benne” – hitvallását, mely utat mutat a végzős hallgatóknak.

Beer Miklós köszöntötte a jubiláns pedagógusokat is, és felhívta a végzősök figyelmét arra, hogy mindig tekintsenek példaként rájuk, ne felejtsék el azt az értékrendet, amit egy katolikus intézmény képvisel. A Váci Egyházmegye főpásztora annak fontosságára hívta fel a friss diplomások figyelmét, hogy mindig tudják, kik ők és mit képviselnek.

Köszöntőjében Libor Józsefné rektor kifejezte az egész tanári kar örömét, hogy az általuk képviselt értékrendet tovább adják a végzős hallgatók hivatásuk gyakorlása során.

Az intézményvezető kiemelte az álladó tanulás fontosságát, s felhívta a figyelmet arra, hogy a főiskola minden volt diákját visszavárja a továbbképzésekre. Sok sikert, boldogságot kívánt, és Isten áldását kérte a végzősökre.

Az alsóbb éves és a végzős hallgatók nevében mondott köszöntőbeszédek után a Hangár együttes zenei előadása, majd a platina és gyémánt oklevelek átadása következett.

Az intézményért végzett kiemelkedő munkáért az oktatókat, dolgozókat a Váci Katolikus Felsőoktatásért díjjal, Migazzi Kristóf-díjjal és dicsérő oklevéllel jutalmazták; több hallgatónak is adományoztak dicsérő okleveleket.

A hagyományokhoz híven a végzős hallgatók esküt tettek, mellyel ünnepélyes formában fejezték ki, hogy pályájukon felelős lelkiismerettel kívánnak dolgozni. Két végzős hallgató pedig felkötötte az emlékszalagot a főiskola zászlajára.

Ezt követően adta át a diplomákat Libor Józsefné rektor. A végzős hallgatók – a hagyományokhoz híven – az oklevél mellé egy-egy szál fehér rózsát is kaptak.

Az ünnepség végén Sánta János éneklő kanonok, a főiskola lelkésze megáldotta a friss diplomásokat.

Forrás és fotó: Váci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria