A Vatikáni Múzeum ajándékkártyát kínál karácsonyra

Kultúra – 2020. december 4., péntek | 9:02

Egy karácsonyi ajándék a szépség jegyében: a Vatikáni Múzeum új kezdeményezéssel rukkolt elő az ünnepek közeledtével.

A Vatikáni Múzeum karácsonyi ajándékkártyája két lehetőséget kínál: egy egyszerű belépőjegyet és a pápai galériák csodálatos alkotásait bemutató vezetett látogatást. A különleges ajándék bankkártyával  vásárolható meg a Múzeum honlapján keresztül.

A vezetett látogatás időtartama két óra a Vatikáni Múzeumban és a Sixtus-kápolnában. Magában foglalja a Pio Clementino múzeumi részleget, amely a világ legnagyobb ókori gyűjteményét tartalmazza, valamint a gyertyatartók galériáját, a térképek és a falikárpitok termeit, továbbá Raffaello stanzáit is (ahol a művész falfestményeit láthatjuk). 

Az ajándékkártya 2021. december 31-ig használható fel (a honlap leírása szerint 2021. januártól, de a valódi kezdet a koronavírus-járvány függvényében változhat). Az internetes vásárláskor a Vatikáni Múzeum két e-mailt küld: az egyik a vásárlásról szóló számla, amely  az utalványt tartalmazza a foglalási kóddal és minden hasznos információval az ajándékkártya felhasználását illetően; a másik e-mailben érkezik az ajándékkártya, így az továbbítható a megajándékozottnak.

Az ajándékkártyák árairól a Vatikáni Múzeum hivatalos oldalán található információ. További felvilágosítást az education.musei@scv.va e-mail-címen adnak.

A Vatikáni Múzeum a világ egyik leggazdagabb kollekciója, amelyet évente több mint ötmillió látogató keres fel. Jelenleg a koronavírus-járvány miatt 2021. január 15-ig zárva tart.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria