Adományokat gyűjt a Szent Egyed közösség a menekültek számára Budapesten

Hazai – 2016. október 18., kedd | 14:36

„Küldj egy takarót a menekülteknek!” mottóval gyűjtést szervez a Szent Egyed közösség a magyar–szerb határon várakozó menekülteknek, a gyűjtéshez kapcsolódóan imádságot tartanak Budapesten a háború sújtotta országok békéjéért.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A közösség tagjai látogatásukkal szolidaritásukat fejezik ki a menekültekkel, és szeretnének segíteni azoknak, akik a magyar–szerb határon arra várnak, hogy a tranzitzónába belépjenek, és ott menedékkérelmüket benyújtsák. Esetenként továbbra is több száz ember várakozik a szabad ég alatt, köztük sok család, kisgyermekekkel. Háború, hosszú és nehéz út áll mögöttük, előttük pedig a bizonytalanság.

Az időjárás hidegebbre, csapadékosra fordult, ezért a Szent Egyed közösség tagjai újabb adományokat szállítanak a területen tartózkodó menekülteknek. A határ szerb oldalán várakozóknak jelenleg az eső ellen erős nejlonfóliára vagy takaróra, hálózsákra, vízálló takaróra, cipőkre lenne leginkább szükségük. Élelmiszerek tekintetében teát és cukrot fogadnának a legszívesebben.

Az adományokat október 19-én, szerdán Budapesten a Kaníziusz Szent Péter-templomban (VIII. kerület, Gát utca 2–4.) fogadják a 19 órakor kezdődő, körülbelül félórás esti imádságot megelőzően, vagy közvetlenül utána. Az imádságot a háborúban szenvedő országokért, különösen Szíriáért, Aleppóért és a menekültekért ajánlják fel. Az imádság után vacsorát visznek hajléktalan barátaiknak.

Pénteken, október 21-én este 17.30 és 19.30 között is fogadnak adományokat a templomban, ekkor is félórás imádságot tartanak 18 órától, amelyre szintén szeretettel várnak mindenkit.

További információk a Szent Egyed közösség Facebook-oldalán olvashatók.

Forrás: Szent Egyed közösség

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria