Adventi kalendárium – 2014. december 19.

Kultúra – 2014. december 19., péntek | 7:00

Advent első vasárnapján elkezdődött egyházunkban a megszentelt élet éve. Ehhez kapcsolódunk kalendáriumunkkal: korábbi századokban élt és köztünk élő, ismert és kevésbé ismert szerzetesek gondolatait idézzük mindennap. Várjuk együtt az Úr érkezését!

„A kegyelmet nem érthetjük meg az erények és vétkek lajstromaival. Nem feleltethetjük meg a megvásárlás, elvesztés, kiérdemlés, elérés vagy manipuláció semmilyen mintájának, amely szerint sajnos a legtöbbünk éli az életét. A kegyelmet szó szerint csak »el kell vennünk«. Isten örökké odaadja Istent – a semmiért, kivéve magát az adást. Hiszem, hogy a kegyelem az az életenergia, amelynek hatására a virágok kibomlanak, az állatok szeretettel felnevelik a kicsinyeiket, a kisbabák mosolyognak, az égitestek pedig a pályájukon maradnak – minden ok nélkül, kivéve a szeretetet.”
                                                                                                                     Richard Rohr

Istenünk, a te dicsőséged ragyogó fénye áradt ránk, amikor Fiad e világra született a Szent Szűztől. Segíts, kérünk, hogy a megtestesülés nagy titkát mindig teljes hittel valljuk, és áldozatos odaadással ünnepeljük. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria