Ajándék az életünk – Felajánló szentmisét mutattak be Máriagyűdön a járvány mielőbbi megfékezéséért

Hazai – 2020. március 17., kedd | 17:11

Udvardy György veszprémi érsek, a Pécsi Egyházmegye apostoli kormányzója megbízásából Kvanduk Frigyes általános helynök március 15-én szentmise keretében imádságos felajánlást végzett Máriagyűdön, Isten segítségét kérve a Pécsi Egyházmegyéért, hazánkért és az egész világért a járvány mielőbbi megfékezése érdekében.

Kvanduk Frigyes általános helynök a felajánló szentmisét Keresztes Andor máriagyűdi plébános koncelebrálásával mutatta be. A szertartást a Pannon Televízió, a Duna Televízió és a Pécsi Egyházmegye is közvetítette.

A szertartás kezdetén az általános helynök elmondta, „amikor egy nehéz kérdéssel állunk szemben, akkor a figyelmünk kiélesedik és ilyenkor nagyon élesen látjuk a dolgokat. De most nem csak a figyelmünket akarjuk kiszélesíteni, hanem a szívünket is, így akarunk a szentmise keretében Jézus elé állni és az Ő Édesanyjának, a pártfogónknak a közbenjárást kérni.”

Kvanduk Frigyes homíliájában kiemelte, az élet több mint az ember tetteinek összessége. Minden napunk úgy szerveződik, hogy megpróbáljuk fenntartani magunkat, az életünket és éppen eközben tapasztaljuk meg, hogy van valami több, nagyobb, mint a fizikai, biológiai világunk.

Az élet nem csupán mindannak az összessége, amit el tudunk érni. Érezzük, hogy kicsit mindig lemaradunk, méghozzá nem másoktól, hanem önmagunktól. Egy nehéz helyzetben ezt fokozottabban átéli az ember – utalt a mostani járványra az általános helynök, majd leszögezte: az Istentől kapott egyik legnagyobb ajándék az élet. Ugyanakkor az, amit az életünkben nem tudunk megvalósítani a saját erőnkből, tudásunkból, ajándékként van itt: ez a szívünket megszólító, Istentől jövő élet – mondta az atya, majd kiemelte, ha ezt az életet befogadjuk, akkor az átalakítja a szívünket, így mélyebben megtapasztaljuk az Urat és embertársunk lelki valóságát is.

A szentmisén az általános helynök fölajánlotta az egyházmegyét Jézus szeretetének és a Szűzanyának.

A koronavírus-járványra való tekintettel vasárnaponként a Pécsi Egyházmegye élőben közvetíti a szentmiséket. Az aktuális adásokat az egyházmegye Facebook-oldalán

vagy a weboldalán lehet élőben követni vagy visszanézni.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria