Akadálymentesített színházi előadás Székesfehérváron – VIDEÓVAL

Kultúra – 2014. november 28., péntek | 10:04

„Senki nem olyan vak, mint az, aki nem akar látni” mottóval szerveznek akadálymentesített színházi előadást Székesfehérváron a fogyatékossággal élő emberek világnapján. A december 3-i esemény egyik védnöke Spányi Antal megyéspüspök – tájékoztat a Székesfehérvári Egyházmegye.

A székesfehérvári Vörösmarty Színházban Leonard Gershe A pillangók szabadok című darabját mutatják be. A programot a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány társadalmi érzékenyítés és szemléletformálás céljával szervezi meg a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házzal együttműködve.

Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója a különleges előadásról tartott sajtótájékoztatón elmondta: intézményük nyitott arra, hogy mindenki számára megadja azt az élményt, amit csak a színház nyújthat a maga eszközeivel, azoknak is, akik korlátok között élik életüket.

Spányi Antal püspök az esemény védnökeként köszönetet mondott mindazoknak, akik tudásukkal, szakértelmükkel az év minden napján jelen vannak a fogyatékkal élők életében, részt vesznek ebben az áldozatos munkában.

Az esélyteremtés jegyében a színházi előadást komplex akadálymentesített formában fogják élvezhetővé tenni látássérült és vak, hallássérült, mozgássérült, értelmi sérült, illetve autizmussal élő látogatóik számára. A program az egyenlő esélyű részvétel megteremtésén túl a társadalmi elfogadás előmozdítását is segíti.

Videó: Székesfehérvári Egyházmegyei Stúdió

Magyar Kurír