Aláírták a Szeged-Csanádi Egyházmegye versenytámogatási pályázatán nyertes intézmények szerződéseit

Hazai – 2015. december 21., hétfő | 15:59

A Szeged-Csanádi Egyházmegye köznevelési intézményei tehetséggondozó versenyeinek támogatására meghirdetett pályázaton kilenc intézmény nyert. Az eredményhirdetésre és a támogatási megállapodások ünnepélyes aláírására december 18-án került sor a szegedi Gál Ferenc Főiskola Klebelsberg termében.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Gelsey Vilmos Pedagógiai Intézetének (SZEGEPI) a versenytámogatási pályázattal az volt a célja, hogy mint tehetségpont különösen támogassa az egyházmegyei intézmények tehetségfelismerő, tehetséggondozó tevékenységét. Az ünnepséget az egyházmegyei köznevelési intézmények vezetőinek évzáró értekezlete keretében tartották meg.

A versenytámogatási megállapodásokat a nyertes intézmények vezetőivel helyben írta alá Kozma Gábor, a SZEGEPI főigazgatója és Barabás Hunorné, a Szent Gellért Katolikus Iskolai Főhatóság főigazgatója. A támogatott versenyek között környezetismereti, természettudományi, matematikai is szerepelt a művészeti és sportvetélkedők mellett.

Minden pályázó intézmény arról tett tanúbizonyságot, hogy az ott dolgozó pedagógusok szakmai elhivatottsággal végzik munkájukat, és elkötelezettek a keresztény nevelés, a tehetséggondozás ügye mellett, így a támogatás odaítélése is kifejezte az egyházmegye elismerését mindennapi nevelő-oktató munkájukért.

A  támogatási megállapodások ünnepélyes aláírását követően a SZEGEPI munkatársai, Sarusi Etelka és Gyurikné Vass Angéla vezető szakértők adtak tájékoztatást a tavaszi félévre előkészített, országosan is kiemelt mérésértékelési, valamint továbbképzési és tehetséggondozási programokról.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria