Ami önnek élelmiszer, az másnak ajándék – Elindult az „Adni öröm!” kampány

Hazai – 2017. december 15., péntek | 10:48

December 14-én elkezdődött a SPAR Magyarország és kiemelt stratégiai partnere, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – immár 21. alkalommal szervezett – „Adni öröm!” elnevezésű jótékonysági kezdeményezése. A december 19-ig tartó karácsonyi adományozási akció indulását idén meglepetések is kísérték.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az üzletlánc 1997-től szoros együttműködésben szervezi az Adni öröm! jótékonysági akciót. Idén december 14. és 19. között gyűjtik a kijelölt üzletekben az önkéntesek a vásárlók által felajánlott tartós élelmiszereket, melyeket a szervezet munkatársai még karácsony előtt eljuttatnak a rászorulókhoz.

A tavalyi gyűjtés alatt 288,5 tonna tartós élelmiszert adományoztak a SPAR és az INTERSPAR áruházak vásárlói, ebből több mint 33 ezer ajándékcsomagot állított össze a szeretetszolgálat a nélkülözőknek az ünnepre. 2010 és 2016 között a jótékonysági akció keretében összesen több mint másfélezer tonna élelmiszer gyűlt össze, nehéz sorsú családok tízezrein segítve.

Az Adni öröm! idei formabontó kampánynyitó rendezvénye az akció legfontosabb üzenetére hívta fel a figyelmet: ami önnek élelmiszer, az másnak ajándék. A Batthyány téren található üzletben a jól ismert kezdeményezés új arculattal várta a vásárlókat: az adománygyűjtés kezdete még ünnepibbé vált azáltal, hogy az ajándékozható tartós élelmiszereket karácsonyi csomagolópapírokkal és díszszalagokkal borították be az üzletben.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR arra buzdít mindenkit, hogy vásároljon bármilyen tartós élelmiszert – cukrot, olajat, konzervet, édességet, tésztát, lisztet vagy rizst – ajándékba a nélkülözőknek, mert az önzetlenség a legszebb emberi cselekedetek egyike, a csodák a hétköznapokban születnek. Az összegyűlt adományok mennyiségét a gyűjtés során folyamatosan követni lehet az Adni öröm! honlapján.

A SPAR Magyarország családi alapítású, felelős nagyvállalatként a kezdetek óta számos jótékonysági kezdeményezést támogat. A vállalat kiemelt stratégiai partnere már több mint két évtizede a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az évek során a két szervezet számos közösségépítő, szociális segítőprogramot indított, mellyel nélkülöző gyermekeknek, hátrányos helyzetű családoknak és fontos társadalmi célokért küzdő szervezetnek nyújtott támogatást.

A segítségnyújtás folyamatos: a vásárlók egész évben segíthetnek a rászorulóknak. Idén a boltokban eladott szalagfüles táskák után már csaknem 5 millió forintot ajánlott fel a áruházlánc a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára, illetve a kasszáknál árusított 200 és 500 forintos máltai adománykártyákból befolyt több mint 8 millió forinttal is a legszegényebb embertársaikat tudták segíteni a szeretetszolgálaton keresztül a vásárlók.

A részt vevő áruházak listája és további információk megtalálhatók az Adni öröm! internetes oldalán.

Forrás, fotó és videó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat, SPAR Magyarország

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria