„Aporosok” lelkinapja Kismaroson

Hazai – 2019. december 10., kedd | 9:55

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola minden adventben lelkinapot szervez tanárainak és hallgatóinak. Idén december 2-án Kismaroson, a ciszterci nővérek monostorában találkoztak lelki feltöltődésre az „aporosok”.

A program a Bálint Sándor Hagyományőrző Kör és Műhely előadásával kezdődött: a fiatalok karácsonyi kántálót és egy dunántúli „bölcsőskét” adtak elő.

Libor Józsefné rektor köszöntője után Marton Zsolt megyéspüspök tartott elmélkedést a karácsonyi várakozásról és a fény lényegéről, a keresztény ember karácsonyi készületéről.

„A várakozásunk tevékeny kell hogy legyen! Annak reményében és tükrében végezzük mindennapi teendőinket, hogy Isten beteljesíti a világot, mert második eljövetele bármikor bekövetkezhet. A fény kijuttat minket a sötétségből, és irányt mutat nekünk” – mondta a főpásztor, és személyes élményein, emlékein keresztül ébresztett gondolatokat a hallgatóságban a karácsonyvárás lényegéről.

A váci főiskola óvodapedagógus hallgatókból álló kórusának műsora után – melyen orgonán közreműködött Bednarik Anasztázia, vezényelt Heverdle Péterné Köncse Kriszta Réka – a jelenlévők a ciszterci nővérekkel közös szentmisén vettek részt.

Forrás: Apor Vilmos Katolikus Főiskola; Váci Egyházmegye

Fotó: Nagy Sándor

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria