Átadták a diplomákat a győri Brenner János Hittudományi Főiskolán

Hazai – 2020. július 3., péntek | 14:39

Június 26-án Veres András győri megyéspüspök hálaadó szentmisét mutatott be az intézmény elöljárói és paptanárai koncelebrálásával a Brenner János Hittudományi Főiskola hallgatói számára a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

Veres András püspök ünnepi beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy Istent megismerni egy életre szóló kihívás, hiszen képtelenek vagyunk Őt befogadni végtelenségében, mégis mindig új vonásokkal gazdagodik a róla alkotott képünk. Istenkapcsolatunk nemcsak arra ösztönöz bennünket, hogy még jobban megismerjük Őt, hanem hogy tegyünk is érte valamit. Isten országának építése bár keresztényként közös feladatunk, a teológiai tanulmányokat folytató hallgatók ehhez egyedi karizmát, életfeladatot is kaptak. Prédikációjának zárógondolatában az egyházmegye főpásztora arra buzdította a hallgatókat, hogy ne hallgassanak arról, amit tanulmányaik során hallottak, láttak, megtapasztaltak. Legyen mindig bátorságuk, elszántságuk és egyfajta belső indíttatásuk hivatásuk megéléséhez.

A szentmisét követően a végzős hallgatók átvették diplomájukat Veres András megyéspüspöktől és Reisner Ferenc főiskolai rektortól.

Tizennégyen hittanár-nevelőtanár, hárman katekéta-lelkipásztori munkatárs, ketten római katolikus kántor diplomát kaptak, egy friss diplomás pedig teológus végzettséget szerzett.

Forrás: Makk Zoltán/Győri Egyházmegye Sajtóirodája

Fotó: BJHF, Molnár Tamás

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria