Sikerrel zárult a magyar piaristák gyűjtése: átadták a kiblawani iskola új kosárlabdapályáját

Megszentelt élet – 2016. szeptember 12., hétfő | 19:59

Sikerrel zárult a Piarista Rend Magyar Tartományának a Fülöp-szigeteki piarista diákok támogatását célzó gyűjtése, melynek eredményeként elkészült a kiblawani iskola kosárlabdapályája.


Idén májusban indult útjára az az adománygyűjtési kampány, amelyet a magyar piarista rendtartomány részéről Urbán József szerzetes, korábbi tartományfőnök és iskolaigazgató – jelenleg a rend ázsiai cirkumskripcióért felelős generálisi asszisztense – kezdeményezett a Fülöp-szigeteken található Kiblawan piarista iskolájához tartozó kosárlabdapálya felújítására.

Az akció sikeresnek bizonyult: közel 4470 euró gyűlt össze a piarista oktatási intézmények és magánszemélyek jóvoltából június végére, az adományból szeptemberre teljesen újjáépült a kosárlabdapálya.

A két hónapos országos gyűjtés az egyes piarista oktatási intézményekben elhelyezett adománygyűjtő dobozok és figyelemfelhívó plakátok, igazgatói levelek útján zajlott. A kezdeményezésről hírt adtak az intézmények vezetői, osztályfőnökei és több magyar katolikus médium is, emellett maga Urbán József is írt személyes üzenetet a piarista diákok részére, hogy jobban megérthessék a kezdeményezés lényegét.

A piarista iskolák jelenlegi tanulói és szüleik mellett az intézmények egykori diákjai is hozzájárultak a kezdeményezés sikeréhez nagylelkű adományaikkal.

Az alábbiakban közzétesszük Urbán József nyílt levelét, amelyet a kosárlabdapálya ünnepélyes átadásának alkalmából írt a támogatóknak.


Kedves Támogatóink!

Örömmel és büszkeséggel szeretném Önökkel megosztani azt a hírt, hogy elkészült a kiblawani piarista iskola kosárlabdapályája. Ezzel sikerrel lezárult a Fülöp-szigeteki piarista diákok támogatását célzó gyűjtésünk.

Hálásan köszönöm a figyelmet, a készséget és a részvételt!

A mellékelt képek magukért beszélnek. Láthatjuk a pályát korábbi állapotában, majd a munkálatok közben, végül pedig készen, a felújítás után.

Avatatlan szemmel is megállapítható, hogy felújítást mondani pontatlan leírása annak, ami történt. A kivitelező lényegében eltüntette a régi pályát, és a helyébe vadonatúj létesítményt emelt. Az építkezés során tartós és a természet viszontagságainak ellenálló megoldásra törekedett, nem sajnált beletenni sem anyagot, sem energiát.

Ahogy annak idején írtam, nem pusztán egy új sportpálya tulajdonosai lettünk a világ másik felén. Ami a miénk, az az a sok felszabadult öröm, jókedv és vidámság, amely az átadási ünnepség képeiről is árad.

Hálával és köszönettel:

Urbán József SP


Forrás és fotó: Piarista.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria