Átadták a Sója Miklós Szociális Házat Kisvárdán

Hazai – 2015. november 9., hétfő | 11:40

November 6-án Kisvárdán Orosz Atanáz miskolci püspök, a Nyíregyházi Egyházmegye apostoli kormányzója, Szocska A. Ábel OSBM, a Nyíregyházi Egyházmegye kinevezett apostoli kormányzója és Seszták István, a Hajdúdorogi Főegyházmegye főhelynöke áldotta meg a Sója Miklós Szociális Házat.

A szertartáson részt vettek a keresztény egyházak képviselői, akik imát és áldást mondtak. Az ünnepségen beszédet mondott a város polgármestere, Leleszi Tibor.

A szertartást megelőzően a Szent György Általános Iskola tanulói és tanárai, valamint az Angyalkert Óvoda gyermekei és gondozói műsorral köszöntötték az egybegyűlteket, a város intézményvezetőit és a meghívott vendégeket, a roma lakosság képviselőit. A műsor után a karitász önkéntesei ebédet osztottak a rászorulók részére.

A Sója Miklós Szociális Ház a kisvárdai roma lakosság megsegítésére épült. Helyet ad gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. A diákok a tanórák után segítséget kapnak itt a tananyag elsajátításában, és szükség esetén a felzárkóztatásban. A felnőtteket többféle foglalkozásra várják.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Mosolygó Béla

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria