Átadták a Szent Gellért Fesztivál bevételéből származó adományokat az ÁGOTÁ-s gyerekeknek

Hazai – 2016. október 26., szerda | 13:40

Iskola- és sportszereket kaptak a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatójával és az ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központ játszóházával kapcsolatban álló hátrányos helyzetű gyerekek és családok, valamint a lakásotthonokban élő fiatalok október 25-én Szegeden.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az adományok Mága Zoltán Prima Primissima díjas hegedűművész felajánlásának köszönhetően kerültek a szegedi gyerekekhez, családokhoz. A zenész a szeptemberben, a Szent Gellért Fesztiválon adott jótékonysági koncertjén befolyt összeg egy részét, mintegy kétmillió forintot ajánlott fel e célra.

Az állami gondoskodásban élő és veszélyeztetett fiatalok, illetve a hátrányos helyzetű családok számára vásárolt iskola- és sportszereket, táskákat és strandfelszereléseket az ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központ szegedi Csongor téri épületében adták át.

Mága Zoltán a jótékonysági koncert bevételéből befolyt összeg másik részéből a szegedi gyermekklinika onkológiai osztályának működését támogatja – mondta el az ÁGOTA központban tartott ünnepségen Fazakas Gusztáv, Tiszasziget plébániai kormányzója. Hozzátette: a hegedűművész Kiss-Rigó László megyéspüspökkel együtt infúziós pumpát ad át a kórházban a közeljövőben.

Forrás: Szegedma.hu

Fotó: Gémes Sándor

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria