Szeretetláng Fesztivál Máriaremetén

Hazai – 2014. augusztus 29., péntek | 13:40

Augusztus 30-n rendezik meg a Mária-tisztelők első országos találkozóját, melyen részt vesz és nagy érdeklődésre számot tartó előadást tart Guido Martirani és Böjte Csaba. Az ünnepi szentmisét Cserháti Ferenc segédpüspök mutatja be.

A Szeretetláng Fesztivál lényeges célkitűzése, hogy megmutassa: a Szűzanya tisztelete nem idejétmúlt, nem csupán a népi jámborság és az idősebb korosztály jellemzője, hanem egy olyan harmadik évezredi „út”, amelyen a családok és fiatalok is eljuthatnak Krisztushoz. A Szeretetláng mozgalom, amely a Mária-tisztelet modern formája, ezen az „úton” segíti az embereket – mondta el szerkesztőségünknek Kindelmann Győző, a Szeretetláng Fesztivál szervezője.

A fesztivál programja reggel 9 órakor közös rózsafüzér imádsággal kezdődik a szabadtéri oltárnál. A tizedek között Kemenes Gábor atya elmélkedései hangzanak el.

Ezt követően Guido Martirani (Ausztria) A Szeretetláng mint a gonosz elleni küzdelem eszköze című előadását hallgathatják meg a résztvevők. Martirani atya a Christoph Schönborn bécsi bíboros érsek által létrehozott csoport keretén belül, püspöki megbízatás alapján folytat ördögűző tevékenységet, melynek során megtapasztalta a Szeretetláng kegyelmi hatását. Előadása során erről is tanúságot tesz.

Kindelmann Győző kiemelte: a programok ideje alatt folyamatosan működik majd és várja a híveket az ún. szent sátor, ahol közbenjáró, szabadító és gyógyító imádságokat végeznek az Oltáriszentség jelenlétében.

A park területén és a családi sátorban a délelőtt folyamán újszövetségi eseményekre épülő ügyességi akadályversenyt szerveznek 3–6 fős csoportok, családok részére – mondta el a főszervező. 

Délben az Úrangyala elimádkozása után kerül sor hazánk felajánlására Szűz Máriának. Az országfelajánlást Esterházy László atya, a kegytemplom plébánosa végzi azzal az imával, amellyel őse, Esterházy Pál nádor ajánlotta hazánkat Mária oltalmába a törökök kiűzése után.

Ebéd után kerül sor a versenyek eredményhirdetésére, majd Sillye Jenő dalszerző, ötgyermekes családapa és nagyapa zenés tanúságtétele kezdődik a családban megélt és megélhető Mária-tiszteletről.

Délután 3 órakor Böjte Csaba tart előadást Követhető-e korunkban a Szent Család példája? Hogyan segíthet bennünket Szűz Mária és a Mária-tisztelet a családi élet evangélium-hű alakításában? címmel.

Csaba testvér előadása után zenés szentségimádás kezdődik, majd ünnepi szentmisével zárul a program, melyet Cserháti Ferenc esztergom–budapesti segédpüspök, a külföldön élő magyarok püspöke mutat be.

Kindelmann Győző kérdésünkre válaszolva elmondta: Magyarország minden részéből és a határon túlról is várnak híveket, több ezer résztvevőre számítanak.

A Szeretetláng egy Magyarországról kiindult világméretű mozgalom, mely az eucharisztikus lelkiséget szeretné felkínálni egy sajátos Szűz Mária-tiszteleten keresztül. Célja, hogy az új evangelizáció támogató eszköze legyen azáltal, hogy előmozdítja a családokban az együtt imádkozást mint a személyes és közösségi megszentelődés módját és eszközét.

Minden Mária-tisztelőt szeretettel várnak a világ legnagyobb máriás mozgalma, a Szeretetláng mozgalom által szervezett fesztiválra augusztus utolsó szombatján a  máriaremetei kegytemplom parkjába!

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria