Az amerikai püspöki kar küldöttét fogadták a Nyíregyházi Egyházmegyében

Hazai – 2018. február 16., péntek | 16:48

Az Egyesült Államok püspöki konferenciájának megbízásából február 8-án a Nyíregyházi Egyházmegyébe látogatott a közép- és kelet-európai egyházak támogatásának szervezeti igazgatója, Tetiana Stawnychy.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az amerikai püspöki kar küldötte a Nyíregyházi Egyházmegye cigánypasztorációval foglalkozó intézményeiben tett látogatást: többek között a Nyíregyháza-Huszártelepen működő Sója Miklós Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskolában és az iskolával szoros együttműködésben lévő Magvető Tanodában.

A hodászi Hagyományok Házában, az Angyalok Kertje Görögkatolikus Óvodában, a Sója Miklós Szociális Intézmény és Családok Átmenti Otthonában és a cigánytemplomban a helyi parókus, Kanyó Árpád kalauzolta a vendéget.

Szocska Ábel apostoli kormányzó bemutatta Tetiana Stawnychynak az egyházmegyében működő cigánypasztorációs projekteket, a romák felkarolásának egyházmegyei programját, hiszen a cigánypasztoráció a Görögkatolikus Egyház és a Nyíregyházi Egyházmegye egyik kiemelt tevékenységi területe.

Az amerikai püspöki konferencia által a közép- és kelet-európai egyházak támogatásának ügyével megbízott szervezeti igazgató – bár a Római Katolikus Egyháznál dolgozik – maga is görögkatolikus. Kifejezte: különösen kedves élményt jelentett számára, hogy a máriapócsi Könnyező Szűzanya képe előtt is állhatott rövid nyíregyházi egyházmegyei látogatása során.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye/Polyákné Tóth Nóra

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria