A liverpooli anglikánok bőkezűen támogatták a kifosztott katolikus székesegyházat

Kitekintő – 2016. október 19., szerda | 16:57

Október 6-án ismeretlen tettesek kifosztották a liverpooli Krisztus Király Temploma érseki székesegyház (Liverpool Metropolitan Cathedral) perselyeit; szolidaritása jeléül a helyi anglikán székesegyház a saját perselypénzét adományozta a katolikus templomnak.

A liverpooli anglikán székesegyház a perselypénzekből 1000 fontot adományozott, melyet a Facebookon közzétett közleményében köszönt meg az érseki székesegyház, a barátság és a szolidaritás gesztusáért hálásan.

A rablás október 6-án kora reggel történt a katolikus főtemplomban, elvitték a perselyek tartalmát, és megrongáltak műtárgyakat.

Pete Wilcox, a liverpooli anglikán székesegyház dékánja egy interjúban elmondta, mivel ők is hasonló eseményt éltek meg pár hónappal ezelőtt, különösen fontosnak érezték, hogy kimutassák szolidaritásukat. Úgy döntöttek, a látogatók adományaiból befolyt összeget átutalják katolikus testvéreiknek, ami nagyjából meg is egyezett a katolikus templom perselyeiből ellopott összeggel. A felajánlás mellé írt üzenetükben hangsúlyozták: nem jótékonyságból, hanem szolidaritásból fakad.

A két székesegyház régóta jó kapcsolatot ápol egymással, számos közös projekttel segítik a helyi közösséget.

Forrás és fotó: Catholic Herald

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria