Az AS Roma és az argentin San Lorenzo labdarúgóit fogadta a pápa

Ferenc pápa – 2016. szeptember 2., péntek | 18:43

Ferenc pápa szeptember 2-án az Apostoli Palota Kelemen termében találkozott az AS Roma és kedvenc Buenos Aires-i csapata, az idei kupagyőztes San Lorenzo de Almagro játékosaival.

Jorge Bergoglio annak idején még tagsági igazolvánnyal is rendelkezett a San Lorenzónál.

A két csapat szeptember 3-án, szombaton este 6 órakor barátságos mérkőzésen találkozik a római Olimpiai Stadionban. A belépőjegyekből származó bevételt a Marche és Lazio régiót sújtó augusztus 24-i földrengés károsultjainak adományozzák.

Örömteli és kifejezetten baráti hangulatú találkozóra került sor a római és az argentin futballklub tagjaival, akik között jelen volt a Roma csapatkapitánya, Francesco Totti és Luciano Spalletti edző is. Az audiencia a „család ünnepe” elnevezésű programsorozathoz kapcsolódott, amelyet a római futballcsapat szervezett az irgalmasság szentéve alkalmából.

Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke mondott bevezető köszöntőt, emlékeztetve arra, hogy a kezdeményezés célja a földrengés károsultjainak megsegítése. Ferenc pápa köszönetet mondott a focistáknak, hogy ilyen konkrét gesztussal fejezik ki együttérzésüket a szenvedőkkel, majd minden játékost egyenként köszöntött, és elbeszélgetett velük.

A Roma játékosai egy különleges pólóval ajándékozták meg a pápát, amelynek elején az irgalmasság szentévének hivatalos logója, hátoldalán pedig a Francesco név és az egyes szám szerepel. A Szentatya nagy örömmel fogadta a mezt, és ellátta aláírásával, hogy árverésre bocsássák, és a befolyó összegből támogassák a földrengés károsultjait.

A szombat esti meccset többórás programsorozat előzi meg, a családokat megcélzó esemény délben kezdődik az Olimpiai Stadionnál.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria