Az én papom: Juhász Imre

Nézőpont – 2016. augusztus 7., vasárnap | 19:58

„Az én papom” kampányunkra szeretettel várjuk olvasóink írásait 500–2000 karakter terjedelemben, jó minőségű fotóval (jpg formátumban). Juhász Imre újfehértói plébánost a hivatásra készülő Deák Benjamin mutatja be.

Az újfehértói római katolikus egyházközség plébánosa Juhász Imre atya, aki a mi kicsiny téglási templomunkba is jár szentmisét tartani. Itt ismertem meg, mikor második osztályos voltam, tehát kb. 4 éve.

Már első nap, mikor megismerkedtünk, nagyon szimpatikus lett. Figyelmesen hallgatott, amikor elmondtam, hogy én is papnak készülök, majd eljött hozzánk és megnézte a szobámban felállított „oltárt” és a vállfákon sorakozó „miseruhákat”. Megjegyezte, hogy nála is így kezdődött, csak nála egy színes törülközővel. Azért is kedvelem Imre atyát, mert prédikációi tartalmasak, és humorával, tanúságos történeteivel a még kevésbé hívő embereket is megfogja. Az emberekkel barátságos, elbeszélget a fiatalokkal és az idősebb nénikkel, bácsikkal is. Sokszor szervez programokat, a gyerekekkel strandolást, táborokat. Ő segített valóra váltani egyik álmomat, mikor elvitt Hajdúnánásra és találkozhattam Böjte Csaba testvérrel. Imre atyánál gyóntam először és az Oltáriszentségben is ő részesített első alkalommal. A problémáimmal is tudok fordulni hozzá, mert jó tanácsaival ellátva könnyebben megoldom azokat.

Imre atya számomra nemcsak egy pap, hanem egy példakép is. Ha felnövök, remélem, olyan atya leszek, mint ő.

Deák Benjamin 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria