Az én papom: Szláby Tibor

Nézőpont – 2016. szeptember 6., kedd | 19:59

„Az én papom” kampányunkra szeretettel várjuk olvasóink írásait 500–2000 karakter terjedelemben, jó minőségű fotóval (jpg formátumban). Szláby Tibort, a pesterzsébeti Szent Lajos-templom és Szent Antal-templom plébánosát a hívek nevében Török Tünde mutatja be.

Tibor atya hat éve került Pesterzsébetre. Személyében olyan plébánosunk lett, akinek fontos, hogy tényleg otthonunk legyen az Isten háza. A plébániához tartozó családokból igazi közösséget kovácsol. Elérte, hogy az elmúlt pár év során megsokszorozódjon templomaiban a gyerekek száma. Gyermekeinkkel könnyen teremt kapcsolatot, mert lelkében meg tudta őrizni gyermeki oldalát is. Bármikor szívesen társasjátékozik, labdázik, biciklizik, kirándul közösségünkkel együtt, mindig lelkesen buzdítja az újabb és újabb közösségi alkalmakra a templomba járókat és ismerőseiket. Tibor atya végtelen türelme az egész közösségünk számára példamutató.

A kisgyermekes családoknak nagy öröm, hogy a gyermekeknek feladatuk is van a szentmiséken: a felajánlási körmenetben való részvétel és a kis csengők használata. Minden korosztály fontos Tibor atya számára. A gyerekek játszótéren játszhatnak és kreatív hittanra járhatnak, a fiatalok lelkigyakorlaton és táborban vehetnek részt, a házasok számára MÉCS közösség alakult az elmúlt években. Nagyra becsüljük papunk közösségépítő tevékenységét, amely, főleg kezdetben, csöppet sem lehetett könnyű feladat.

Tibor atya teremtette meg mindkét plébánián a gitáros ifjúsági mise hagyományát. A csapatot lelkesen, biztatóan támogatta, még a kicsiny gyermekek szorgos közreműködését is mindig mosollyal fogadta. A plébániai zenei élet lelkes támogatója, olyannyira, hogy mindkét helyen új elektromos orgonát is beszerzett a templomi közösségnek.

Tibor atyában leginkább egyszerűségét, őszinteségét és tenni akarását becsüljük. Ahogy tartja a szentmisét, érződik rajta, hogy tényleg őszintén hisz Istenben és az Ő szeretetében. Ezt a szeretetet adja át híveinek is a szentmisék, hittanórák, közösségi programok, zarándoklatok során.

Plébániánk életét Tibor atya következő mondata jellemzi: „Ahol fölismerik és magukévá teszik Isten szent akaratát az emberek, egyetértően és alázattal dolgoznak annak megvalósulásán, vezetőjükkel, a pappal együtt, ott még nagyszerűbb dolgoknak lesznek tanúi.”

A pesterzsébeti Szent Lajos-plébánia és Szent Antal-plébánia hívei

Kapcsolódó fotógaléria