Az európai szerzeteseket képviselő szervezet elnökévé választották Labancz Zsoltot

Megszentelt élet – 2018. március 10., szombat | 16:50

Labancz Zsoltot, a Piarista Rend Magyar Tartománya tartományfőnökét választották a Szerzetesi Nagyobb Elöljárók Európai Konferenciáinak Uniója (UCESM) elnökévé a romániai Snagovban március 10-én.

A piarista tartományfőnök korábban kérdésünkre válaszolva elmondta: „Mi, szerzetesek, amikor a saját hivatásunkra, életünkre tekintünk, akkor az Isten irgalmával találkozunk, az Ő elfogadó szeretetével, amely újra és újra fölemel, erőt ad és küld minket. Egy szerzetes nem lehet más, mint irgalmas szívű ember, hiszen az egész élete arról szól, hogy folyamatosan tapasztalja az irgalmat az Istentől, és ezt szeretnénk egymás felé is közvetíteni a közösségben és azon túl is.”

Labancz Zsolt, 1974. szeptember 28-án született Kecskeméten. Szülővárosában volt piarista diák 1989 és 1993 között, majd a piarista rendbe lépve 2000-ben tett örökfogadalmat. Hittan–latin szakos tanári diplomája megszerzése után a rend kecskeméti és budapesti gimnáziumaiban tanított. 2005-től az egyszerű fogadalmas szerzetesek növendéknevelője volt 2011-ig.

2011-től a Piarista Rend Magyar Tartományának vezetője, 2012-től a Férfi Szerzetes-elöljárók Konferenciájának elnöke.

Az UCESM (Unio Conferentarium Europae Superiorum Maiorum) a rendeket és az apostoli élet egyéb társaságait európai szinten fogja össze, székhelye Brüsszelben van. A szervezethez harminchét nemzeti konferencia tartozik, és összesen négyszázezer tagot reprezentál.

Forrás: Scolopi.org

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria