Az ökumenikus imahét hetedik napja Székesfehérváron

Hazai – 2015. január 26., hétfő | 12:39

A Krisztus-hívők egységében tartott ökumenikus imahét hetedik napján az evangélikus templomban gyűltek össze a különböző felekezetekből érkező hívek Székesfehérváron január 24-én – tájékoztat az egyházmegye.

Ezen az estén a város lelkipásztorainak imái és az igehirdetés témája az „Élő víz, Jézus Krisztus” bibliai gondolat köré épültek. Bencze András evangélikus püspökhelyettes köszöntötte a megjelenteket, majd a város lelkipásztorai olvastak fel a Bibliából.

A közös istentisztelet igehirdetője Tornyai Gábor plébános volt, aki arról a bizalomról beszélt, amely Isten felé vezet bennünket, és amelyet az emberi kapcsolatainkban is meg kell tapasztalnunk. Személyes hangú tanúságtételében elmondta: egy zarándoklat során, amelyen az éjszaka sötétjében barátaival eltévedtek, nagy összetartást, ráhagyatkozást kívánt a közösségtől, hogy megtalálják a helyes utat. Nagyon fontos volt a vezető hangja, aki után mehettek, akiben megbízhattak.

Az egyházi közösségek élén is vannak elöljárók, akik után mehetünk, de vannak tradíciók is, amelyeket követhetünk – mondta az igehirdető. – Az ökumenikus estek abban segítenek bennünket, hogy megtapasztaljuk: egy irányba megyünk, és megbízhatunk egymásban, rácsodálkozhatunk egymás kincseire. Nincs kész keresztény, mindannyian úton vagyunk az Úr felé. Ezért az elfogadás, a szeretet és megértés nélkül nincs miről beszélni egymással. Bizalom nélkül nem élhetünk sem Istennel, sem egymással.

A közösen elmondott Miatyánk után az istentisztelet végén a könyörgések a brazíliai keresztényekért, a misszióban szolgálókért szóltak.

Fotó: Berta Gábor

Magyar Kurír