Az olasz rendőrök és vatikáni csendőrök együtt ünnepelték Mihály arkangyal napját

Kitekintő – 2017. október 2., hétfő | 12:20

Szeptember 29-én, Mihály, Gábriel és Rafael főangyalok ünnepén, idén első alkalommal együtt emlékezett meg az olasz állami rendőrség és a Vatikánvárosi Csendőrség közös védőszentjéről, Szent Mihály arkangyalról.

Vatikánváros kormányzóságának épületében, a Szűz Mária, a Családok Királynője-templomban Pietro Parolin bíboros államtitkár mutatott be szentmisét, amelyen részt vett Marco Minniti olasz belügyminiszter, valamint Domenico Giani, a vatikáni csendőrség főparancsnoka, Franco Gabrielli közbiztonsági prefektus.

A kormányzóság épülete előtt található Szent Mihály arkangyal-szobor mellett, melyet 2013 júliusában Ferenc pápa áldott meg XVI. Benedek emeritus pápa jelenlétében, az állami rendőrség és a vatikáni csendőrség zenekara Verdi és Rossini híres zeneműveiből adott elő részleteket.

Szent Mihály főangyal ünnepe alkalmából idén is megtartották az olasz állami rendőrség családi napját. A rendőrség minden hivatalát és laktanyáját megnyitották a testület tagjainak családjai számára, a Vatikáni Múzeumot pedig ezen a napon ingyenesen látogathatták az olasz állami rendőrség munkatársai.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria