Az olaszországi Jesolóban ünnepeltek szalézi fiatalok

Megszentelt élet – 2017. április 26., szerda | 9:49

Több mint tizenöt éve minden tavasszal az olasz szalézi fiatalok megtöltik a jesolói Pala Arrex csarnokot: a Triveneto Szalézi Ifjúsági Mozgalom itt rendezi meg a fiatalok ünnepét, egy ifjúsági fesztivált 15–25 évesek számára, és a gyerekek ünnepét a 9–14 éveseknek.

A Don Bosco Nővérek mellett tevékenykedő magyar animátorok immár hagyományosan minden évben részt vesznek ezen az eseményen.

Ezek a találkozók nyitottak minden gyermek és fiatal számára Trivenetóban. Az esemény része a találkozás, az oktatás, a fiatalok bátorítása, az elkötelezettség, a szolgálat; célja pedig, hogy lehetővé tegye a fiataloknak, hogy egy olyan egyházi eseményen vegyenek részt, ahol megragadhatják a hit dimenzióját és a keresztény üzenet minden szépségét, megtapasztalva azt, amit Ferenc pápa így fogalmazott meg: „az evangélium öröme kitölti a szívet és az egész életet”.


A fiatalok találkozóján 12 ezren vannak jelen, a szervezésben 400 animátor, 200 fiatal művész és tíz hivatásos művész vesz részt, akik a műhelyeket vezetik. Negyventagú műszaki személyzet gondoskodik róla, hogy minden olajozottan menjen. Mintegy ötven standot állítanak fel az ifjúsági fesztiválon, és 120 strandjáték van a tengerparti helyszíneken.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria