Az olaszországi magyar katolikus közösségek világi munkatársai találkoztak Rómában

Külhoni – 2016. szeptember 26., hétfő | 17:55

Ötödik alkalommal találkoztak az olaszországi magyar katolikus közösségek világi munkatársai Rómában, a Szent István Házban szeptember 23. és 25. között.

Az esemény célja ezúttal is az volt, hogy az egymástól távol élő hívőközösségek képviselői találkozzanak egymással, megosszák tapasztalataikat, örömeiket és nehézségeiket. A háromnapos program alkalmat adott a lelki, szellemi és a kulturális töltekezésre.

A résztvevők, akik Bolognából, Loretóból, Milánóból, Palermóból, Parmából és Rómából érkeztek, szombaton elzarándokoltak Ceribe, ahol az Irgalmasság Anyjának kegyhelyén átléptek a szent kapun, majd a Santa Maria Galeria-kegyhelyen szentmisén vettek részt.

Délután Szentmártoni Mihály jezsuita professzor tartott nekik előadást a felnőttkor lelkiségéről, Kovács Gergely, a Kultúra Pápai Tanácsának osztályvezetője Márton Áron püspök emlékéve kapcsán az egykori gyulafehérvári főpásztor életét mutatta be, Heintz Tamás nemzetpolitikai összekötő pedig az 1956-os forradalomhoz kapcsolódó olaszországi megemlékezések előkészítésértől adott tájékoztatást.

A szeptemberi hónap végi szentmise 25-én, vasárnap a Santa Maria del Suffragio-templomban alkalmat adott a világi munkatársak számára a római magyar katolikus közösség tagjaival, valamint hazánk római nagykövetével, Paczolai Péterrel és a szentszéki nagykövettel, Habsburg Eduárddal való találkozásra.

Forrás és fotó: Németh László olaszországi magyar főlelkész

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria