Az őszi pápalátogatás állt a litván püspökök plenáris ülésének középpontjában

Kitekintő – 2018. május 21., hétfő | 13:56

Május 15. és 17. között tartották Vilniuszban a litván püspöki konferencia plenáris ülését. A főpásztorok megbeszéléseinek középpontjában Ferenc pápa szeptemberi litvániai útja állt.

A pápai út előkészítő bizottságának főtitkára, Saulius Rums bemutatta a pápalátogatás előkészületeinek gyakorlati és szervezési lépéseit: a közelgő napokban aktiválják a www.popieziausvizitas.lt weboldalt, ahol minden információt megtalálhatnak az érdeklődők Ferenc pápa szeptember 22–23-i litvániai útjáról. Folyamatosan frissítik a weboldal Facebook-oldalát is.

Véglegesítési szakaszához érkezett a pápai út részletes programja, amelyet a Szentszékkel szoros együttműködésben dolgoznak ki. Június 3-án minden templomban gyűjtést rendeznek a pápalátogatásra – derül ki a május 18-án kiadott püspöki közleményből.

Vilniuszban tartott tanácskozásuk során a püspökök a felnőttek keresztségre való felkészítésének lehetséges módozatairól is beszéltek. Döntésük alapján tanulmányt készítenek az egyes egyházmegyékben már létező utakról, hogy azokat az evangelizációt és a katekézist illetően még szélesebb perspektívába helyezzék.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria