Az Úr jelenlétével megerősítve – Tanévkezdés Szanyban

Hazai – 2018. szeptember 13., csütörtök | 10:18

Szeptember 3-án ünnepelte tanévkezdő szentmiséjét a szanyi Szent Anna Katolikus Általános Iskola. A Veni Sancte szentmise főcelebránsa Pápai Lajos nyugalmazott győri megyéspüspök volt.

Gyermekek és szülők sokasága töltötte meg a szanyi Szent Kereszt megtalálása templomot az új iskolai év első napján. A szentmise kezdetén Henczel Szabolcs plébános felhívta a figyelmet a csengőszó jelentőségére, amely mindig figyelmeztet valamire: iskolaidőben a tanórákra, a szentmisében az Úr jelenlétére. „Ezt a tanévet is az Úr jelenlétével megerősítve akarjuk kezdeni” – fogalmazott.

Pápai Lajos püspök szentbeszédében kiemelte a nap szentje, Nagy Szent Gergely pápa és egyháztanító példáját, aki megújította a hitéletet az Egyház közösségében. Emlékeztetett, az új év új kihívásai előtt a megújulás lehetősége a kezünkben van, melyet hitünk bátor megvallásával, az állapotbeli kötelességek teljesítésével tudunk teljessé tenni.

Tóth Tibor iskolaigazgató a szentmise végén megnyitotta az új iskolai évet, és bemutatta Varga Gábor diakónust, aki a hitoktatásban segíti az oktatási intézmény munkáját. A szentmisén az iskola énekkara teljesített zenei szolgálatot.

Forrás: Szent Kereszt megtalálása plébánia, Szany/Győri Egyházmegye

Fotó: Tóth Imre

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria