B. Balogh Edit kapta a jubileumát ünneplő KIFE Kerkai-díját

Hazai – 2020. január 20., hétfő | 13:10

A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület (KIFE) létrejöttének 25. évfordulója alkalmából kétnapos konferenciát rendezett január 13–14-én Budapesten, a Párbeszéd Házában. A jubileumi rendezvény végén átadták a Kerkai-díjat.

A civil szervezetek ernyőszervezeteként működő KIFE ezzel a 2005-ben alapított díjjal a katolikus ifjúsági és felnőttképzés területén példaértékű teljesítményt nyújtó szakemberek iránt fejezi ki elismerését. Idén a díjat B. Balogh Edit, a KIFE leköszönő ügyvezető igazgatója kapta.

B. Balogh Edit az 1990-es években biológia, kémia és földrajz szakon szerzett középiskolai tanári diplomát a szegedi József Attila Tudományegyetemen, majd közgazdász végzettséget a Külkereskedelmi Főiskolán. A katolikus ifjúsági képzés területén 1995-ben kezdett el tevékenykedni a szegedi Katolikus Ifjúsági Alapítványnál programszervezőként és trénerként. 2001-ben alapította meg a Talentum Alapítványt (teljes nevén: Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért), melynek azóta elnöke is. Ugyancsak 2001-ben lett a KIFE ügyvezető igazgatója. 2002-től az Európai Katolikus Felnőttképzési Szövetség (FEECA) elnökségi tagja, 2006-tól pedig mindmáig alelnöke. Mindezek mellett 2018-tól az Oktatási Hivatalban is szakmai vezető nemzetközi területen.

A KIFE legutóbbi másfél évtizedében B. Balogh Edit volt a legtöbb projekt kezdeményezője, végrehajtásának irányítója, számos képzésében pedig trénerként is közreműködött. Tevékenyen támogatta a határon túli magyar katolikus képzőintézményeket. Munkássága országos, sőt nemzetközi jelentőségű mind a katolikus ifjúsági, mind pedig a felnőttképzés terén.

A KIFE jubileumi konferenciájáról ITT olvashatnak bővebben.

Forrás és fotó: Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria