Angelo Bagnasco bíboros: A kezdetek Európája az evangéliumban gyökerezik

Kitekintő – 2017. március 25., szombat | 18:25

A Római Szerződés aláírásának 60. évfordulója alkalmából március 23-án, csütörtökön este a római Santa Maria sopra Minerva-templomban vesperást tartottak, amelyet Angelo Bagnasco bíboros, az olasz püspöki konferencia elnöke vezetett.

A vesperás homíliájában Angelo Bagnasco úgy fogalmazott, „az Egyház meggyőződése, hogy mind inkább szükség van Európára, melynek országai figyelemmel és várakozással tekintenek az Unióra”.

A bíboros imádságra szólított a londoni terrortámadás áldozataiért, és kérte, emlékezzenek meg a többi országról is, melyek ellen az utóbbi években véres merényleteket követtek el. „Imádkozzunk a Béke Fejedelméhez, hogy segítsen mindenkit, népeket, nemzeti és európai intézményeket, hogy megtalálják a Szentlélek világosságát és erejét. A felelősök feladata, hogy a meglévő nehézségeket alázattal, bölcsességgel és bizalommal oldják meg.”

A katolikus egyház jelen van Európa építésének ebben a nagy művében, azzal az egyedüli szándékkal, hogy megújítsa a kezdetek Európájának bölcs hozzájárulását, melyet az evangéliumban talált meg, ahogy egy fa életnedvekre talál a termőtalajban. Az evangéliumi életnedv pedig mindig eleven, éltető, és az is marad – mondta a vesperás homíliájában az olasz püspöki konferencia elnöke.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria