Baranyai közösségek vezetői találkoztak Pécsett

Hazai – 2018. február 14., szerda | 9:50

A Pécsi Egyházmegye a Baranya megye területén működő plébániai és lelkiségi közösségek vezetőinek szervezett találkozót február 10-én délután a pécsi Dóm Kőtárban.

Az egyházmegye 2017-ben megjelent pasztorális terve a közösségek jövőbeni szerepére vonatkozó célkitűzések között olyan plébániai közösségek formálását tartja feladatnak, amelyek tanúságtételükkel hívják meg és fogadják be a keresőket. A folyamatnak fontos eleme a közösségre nevelés, az ehhez szükséges szakértelem és képességek biztosítása. Cél továbbá a közösség környezetében élő emberek aktív, cselekvő szolgálata, valamint az egyes területeken működő közösségek közötti kapcsolat erősítése, egyfajta hálózat kialakítása.

A fenti célok megvalósításának érdekében hívta találkozóra a Pécsi Egyházmegye a Baranya megyei közösségek vezetőit február 10-én.

A találkozó délutánján előadásokat hallhattak a résztvevők: Görföl Tibor, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola oktatója Az Eucharisztia és a világ. Az emberiség közösségének sorsa keresztény nézőpontból címmel tartott előadást; Csonka Laura a plébániai közösségek alapításához és már meglévő csoportok fejlesztéséhez hasznos módszereket mutatott be, de beszélt a közösségvezető szerepéről is; Mohay Réka az evangelizáció témáját járta körbe, a fogalom meghatározását követően pedig a templomon kívüli evangelizáció lehetőségeit mutatta be részletesen. Az egyházmegye pasztorális munkatársai gyakorlati tanácsokat osztottak meg a pécsi találkozó résztvevőivel, továbbá beszámoltak az előző évben megvalósult missziós programok tapasztalatairól.

A Tolna megye területén működő közösségek vezetői március 24-én a szekszárdi plébánia közösségi termében vehetnek részt hasonló találkozón.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Loósz Róbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria