Barsi Balázs volt a celldömölki búcsú szónoka

Hazai – 2016. szeptember 12., hétfő | 9:55

„Mária megérti a bűnös embert, és segít visszatalálnia az atyai házba” – többek között erről beszélt Barsi Balázs ferences szerzetes Celldömölkön, szeptember 10-én, a búcsúi szentmisén mondott prédikációjában.

A Mária-napi búcsú Celldömölk legfontosabb ünnepe. Több ezer hívő érkezik ezen a hétvégén a Vas megyei városba, hogy meglátogassa ezt az ősi kegyhelyet, és imát mondjon a szándékaira. Most sem volt ez másként, még Ausztriából is érkeztek zarándokok.

„Milyen kapcsolata van a Szűzanyának az isteni irgalmassággal, amely megbocsátja a bűnöket, ha Ő bűn nélkül való?” – tette fel a kérdést prédikációjában Barsi Balázs. A Szűzanya az isteni szeretet világában van, ő a kegyelemmel teljes. Kiváltsága, hogy Isten őt már anyja, Anna méhében megvédte a bűntől. Így azt az irgalmat, amely megbocsátja a bűnt, nem ismerte. De azt az isteni irgalmat, amely a semmiből megteremtette őt, az embert, azt igen. És Jézus szívén át irgalmas lesz az ő testvérei iránt. Ő az, aki megérti a bűnös embert, és segíti, hogy hazajusson az atyai házba.

A szentmise körmenettel zárult, majd folytatódtak a kulturális és lelki programok. Vasárnap délelőtt Dejcsics Konrád bencés szerzetes mutatta be tíz órakor a szentmisét.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria