Belépni a hit kapuján – Fakultatív képzést tartottak a Pécsi Egyházmegye papjainak

Hazai – 2017. április 26., szerda | 15:31

Püspökszentlászlón tartott előadást Székely János esztergom-budapesti segédpüspök a Pécsi Egyházmegye papjainak április 24–25-én.

A mai nyugati kultúrkörben mély belső válságot és hiányt tapasztalhatunk meg, amelynek a legvégső oka, hogy a modern ember elvesztette az utat a Teremtő, a lét forrása felé, és ettől szenved – figyelmeztetett Székely János esztergom-budapesti segédpüspök, aki hangsúlyozta azt is: az embert és az emberi kultúrát egészen csak a Teremtő tudja betölteni.

„Meg kell tanulni, hogy olyan módon adjuk át hitünket, ami a modern ember számára elfogadható, hihető. A mai ember kérdéseire, kételyeire adjunk választ, segítsünk abban, hogy beléphessen a hit kapuján” – fogalmazott.

A segédpüspök kiemelte, az első évszázadokban a kereszténységnek nagyon nagy szellemi átütő ereje volt; vonzó, érthető, szép világnézetként jelent meg. Hozzátette: a tudományokkal és az emberi tapasztalatokkal összhangban, a kortársak számára is érthetően kell továbbadni a hitet, hogy számukra „könnyű és vonzó legyen a hit kapuján átlépni”.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria