Göd 2.0 – Bemutatkozik a gödi piarista iskola új intézményi modellje

Megszentelt élet – 2018. január 19., péntek | 18:48

A piarista rend 25 évvel ezelőtt nyitotta meg szakképző iskoláját Gödön. A mai kor követelményeihez igazodva új intézményi modellt dolgoztak ki, melynek bemutatója január 25-én vállalati workshop, január 26-án pedig nyílt nap keretében lesz.

„Azt látjuk, hogy Magyarországon minden korábbinál nagyobb szükség van a szakképző intézmények által képzett szakemberekre – mondta Besze Erika, az iskola kommunikációs vezetője. – Régiónkra is jellemző, hogy miközben a képző intézmények nehézségekkel küzdenek, a vállalkozásoknál nincs elég munkatárs.” Az új intézményi modellt, mely a Göd 2.0 nevet viseli, a szakminisztériummal, egyetemekkel és a régió vállalataival közösen gondolkodva alakítják ki, a nevelési-oktatási programhoz illeszkedve pedig fizikai környezetünket is bővítik, újraértelmezik.

Január 25-én, csütörtökön 10 és 13 óra között az iskola vállalati workshopot szervez, ahol a cégek találkozhatnak az intézmény munkatársaival, hálózatot építhetnek ki a régió vállalatainak képviselőivel, kifejezhetik igényeiket, várakozásait a régióban szükséges szakmacsoportokra és kompetenciákra vonatkozóan. Az iskola szándéka és reménye, hogy a találkozás nem egyszeri esemény lesz: hálózatba szerveződve, kölcsönösen értékes együttműködésben maradnak, és közösen dolgoznak a jövőben is.

Január 26-án, pénteken 9-től 13 óráig nyílt napra várja az érdeklődő hetedikes-nyolcadikos diákokat és szüleiket az intézmény. Ezen az eseményen újabb információt kapnak a következő tanév új képzéséről, konkrét segítséget a felvételivel kapcsolatban; ismét találkozhatnak ide járó diákokkal, itt tanító-oktató felnőttekkel, valamint részt vehetnek egy képességfelmérő feladatban is.

Kapcsolat: Besze Erika, besze.erika@god.piarista.hu; 30/632-2792

Forrás és fotó: Piarista.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria